Press "Enter" to skip to content

කොවිඩ් වෛරසය ආසාදනය වී තුන්වන දින සිට ඇතිවන රෝග ලක්ෂණ

covid virus ඒ රට පුරා ව්‍යාප්ත වෙමින් තිබෙනවා. මේ හේතුවෙන් සෞඛ්‍ය වෘත්තිකයන් ජනතාව වෙනුවෙන් පණිවිඩයක් ලෙස මෙලෙස දක්වා තිබෙනවා.
ආසාදනයෙන් පසු 03 වන දින සිට රෝග ලක්ෂණ මතු වේ. රෝග ලක්ෂණ ඇති දින ගණන් කිරීම ඉතා වැදගත් වේ. පළමු අදියර 01, 02 සහ 03 වන දින දක්වා


●ශරීර වේදනාව
●අක්ෂි වේදනාව
●හිසරදය
●වමනය
●පාචනය
●නාසය හෝ නාසික තදබදය වියෝජනය
●ඇස් දැවීම
●මුත්‍රා කිරීමේදී පිළිස්සීම
●උණ දැනීම
●උගුරේ අමාරුව


පරිස්සම් වෙන්න –


දියර වර්ග විශේෂයෙන් පිරිසිදු ජලය වැඩිපුර පානය කිරීම වැදගත් වෙයි.
දෙවන අදියර 4 වන දින සිට 8 වන දින දක්වා.


●රසය හෝ සුවඳ නැති වීමයි.
●අවම උත්සාහයකින් තෙහෙට්ටුව පපුවේ වේදනාව ඉල ඇටය තද කිරීම.


තෙහෙට්ටුව සහ හුස්ම හිර කිරීම අතර වෙනස හුස්ම හිරවීම යනු පුද්ගලයා වාඩිවී සිටින විට කිසිදු උත්සාහයක් නොමැතිව හුස්ම හිර වීම ය.
තෙහෙට්ටුව යනු පුද්ගලයා සරල දෙයක් කිරීමට පෙළඹී තෙහෙට්ටුවට පත් වීමයි. covid 19 ඔක්සිජන් බන්ධනය කරයි.
එබැවින් රුධිරයේ ගුණාත්මකභාවය දුර්වල වන අතර ඔක්සිජන් අඩුවේ.
තුන්වන අවදිය – සුවකිරිම 09 වන දින සුවකිරීම ආරම්භ වන අතර එය 14 වන දින දක්වා පැවතිය හැකිය. මෙම නිර්දේශ තබා ගැනීම වඩා හොඳයි.


●අවම වශයෙන් පැය 07-08 ක් විවේක ගන්න. සියලුම ආහාර උණුසුම් විය යුතුය.


coronavirus P H අගය 5.5 සිට 8.5 දක්වා පරාසයක පවතින බව මතක තබා ගන්න එබැවින් virus ඒ තුරන් කිරීමට අප කළ යුත්තේ වයිරසයේ අම්ල මට්ටමට වඩාත් ෂාරීය ආහාර අනුභව කිරීමයි.


කෙසෙල් දෙහි 9.9 ක pH අගයක් පවතී.
●කහ ලෙමන් 8.2 pH අගයක් පවතී.
●අලිගැට පේර 15.6 ක pH අගයක් පවතී.
●සුදු ලූනු 13.2 pH අගයක් පවතී.
●අඹ 8.7pH අගයක් පවතී.
●මැන්ඩරින් 8.5 ක pH අගයක් පවතී.
●අන්නාසි 12.7 pH අගයක් පවතී.
●දොඩම් 9.2 pH අගයක් පවතී.
ඔබට covid-19 ඇති බව ඔබ දැන ගන්නේ කෙසේද?
●උගුර කැසීම
●වියළි උගුර
●වියලි කැස්ස
●ඉහළ උෂ්ණත්වය
●හුස්ම ගැනීමේ අපහසුතාව හා රසය නැති වීම.


මෙම තොරතුරු ඔබ වෙනුවෙන් පමණක් තබා නොකරන්න එය ඔබගේ පවුලේ අයට සහ මිතුරන්ට ලබා දෙන්න